Kun Je Gloeilamp Vervangen Door Led Lamp?

Published Jun 30, 23
2 min read

12v Led Spot BadkamerGloeilampen gebruiken maar 10% van alle energie voor de verlichting. 90% van de energie gaat op aan het verwarmen van de lamp. Met deze warmte wordt niks gedaan en dat betekent dat 90% van de gebruikte energie dus in principe verloren gaat. Zuinige lampen worden veel minder warm en kunnen daardoor tussen de 30% en 90% meer energie besparen.

Dat is zo omdat zuinige lampen minder energie gebruiken en daardoor beter zijn voor het milieu. Daarnaast zorgen zuinige lampen er natuurlijk ook voor dat jouw energierekening lager uitvalt. Ongeveer 16% van de elektriciteit die gebruikt wordt in een gemiddeld gezin wordt besteed aan verlichting. design spot zwart verstelbaar 2-lichts incl. led - go. Je kan dus flink besparen op de kosten als je kiest voor zuinige lampen, in plaats van onzuinige lampen - led spot dimbaar.

Zo zijn er Ledlampen, TL-lampen, spaarlampen en halogeenlampen - led spot g4 12v. Elk van deze lampen is zuiniger dan de gloeilamp. Dit wil echter niet zeggen dat de lampen allemaal even goed zijn. Hieronder bespreken we de eigenschappen en voor-en nadelen van elke lamp. led spot 60 mm. De ledlamp is de meest energiezuinige lampsoort die er is.

Dit is ook waar de naam ledlamp vandaan komt. Ledlampen worden bijna niet warm en dat is maar goed ook want de lamp is zo gebouwd dat het geen hitte kan verdragen. De lamp zou stuk gaan als deze te heet wordt. Het feit dat de ledlamp bijna niet warm wordt is ook de reden dat deze erg energiezuinig is.

Gemiddeld genomen gaat een ledlamp zo’n 15. 000 branduren mee. Het kan zijn dat er garantie zit op een ledlamp, waardoor je een nieuwe kunt halen als de lamp eerder stuk gaat - led spot met bewegingsmelder. Je hebt dan wel de bon nodig. Het fijne aan ledlampen is dat deze geen tijd nodig hebben om op te starten. ip68 led spot.

Gu4 Led Spot PhilipsBovendien kunnen ledlampen goed tegen het vaak aan- en uitschakelen. Dit is niet altijd het geval bij andere lampsoorten. Er zijn veel verschillende soorten ledlampen van verschillende merken - spot led osram. Zo zijn er bijvoorbeeld types die dimbaar zijn. Ook de zuinigheid van ledlampen verschilt - opbouw led spot. Hoe zuinig een ledlamp is, kun je zien op de verpakking - led spot ip65.

Een gemiddelde ledlamp kost ongeveer €5,80 - osram spot led. Dit zijn de voordelen van ledlampen op een rijtje: Gaat lang mee Is schokbestendig Scheidt geen schadelijk stoffen uit Kan goed tegen vaak aan- en uitzetten Heeft geen tijd nodig om op te starten Is de meest duurzame lamp soort Naast veel voordelen, zijn er ook een aantal nadelen die ledlampen met zich meebrengen.

Navigation

Home

Latest Posts

Autohandelaar Heteren

Published Feb 26, 24
3 min read

Enzo Knol Auto

Published Feb 22, 24
5 min read

229 Tuin Ideeën En Voorbeelden Voor Extra ...

Published Jan 25, 24
7 min read